Permanent make-up vervangt de dagelijkse make-up of een gedeelte ervan. Bij permanent make-up wordt met behulp van ultra dunne naaldjes pigmenten in de huid gebracht. Dit pigment blijft achter in de bovenste laag van de huid. Alleen de schoonheidsspecialiste die daartoe is geregistreerd en opgeleid, mag dit doen volgens de code van de schoonheidsspecialisten.
Bij permanent make-up wordt gebruik gemaakt van afbreekbare pigmenten, die onschadelijk zijn en gegarandeerd geen kankerverwekkende stoffen bevatten. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet permanent make-up wel regelmatig worden herhaald.
Permanent make-up is niet alleen bedoeld voor mensen die geen zin hebben om zich 's ochtends uitgebreid op te maken. Permanent make-up wordt ook steeds meer gebruikt om alle mooie dingen in iemands persoonlijkheid te accentueren. De minder mooie dingen worden verdoezeld, terwijl alle mooie dingen in iemands gezicht worden benadrukt.
Zo worden je ogen sprekender gemaakt door een lijntje en krijgen je wenkbrauwen meer uitdrukking door wat extra kleur. Permanent make-up wordt dus om esthetische of om praktische redenen gebruikt. Met deze make-up kan je bijvoorbeeld ook ongewenste vlekjes of littekens camoufleren.
Te denken valt aan: wenkbrauwen, eyeliner, lipliner / lipcontouren, littekens
Permanent make-up is het meest geschikt voor mensen die:
• moeite hebben met opmaken;
• contactlenzen dragen;
• haarverlies hebben geleden door ziekte of andere oorzaken;
• geen volle wenkbrauwen hebben door overmatig epileren;
• smalle of vage lipcontouren hebben;
• er altijd perfect uit willen zien
Het grootse verschil is de diepte waarmee de naald de huid in gaat. Bij een tatoeage is dat ongeveer drie millimeter, terwijl de naald bij permanent make-up vaak nog niet eens een millimeter de huid in gaat. Iedereen weet ook dat een tatoeage blijft zitten.
De naam permanent make-up doet anders vermoeden, maar deze vorm van blijvende make-up is eigenlijk niet permanent. De kleur verdwijnt geleidelijk. Gemiddeld blijft deze make-up zo'n drie tot vijf jaar zitten. Het moet ook altijd bijgewerkt worden. De hoeveelheid UV-straling (zonlicht) bepaalt hoe snel de inkt vervaagt. Ook zonnebankkuren versnellen het vervagingproces.
De structuur van de huid speelt ook een belangrijke rol bij de houdbaarheid. Een aantal jaren geleden kwam het nog wel eens voor dat sommige kleuren veranderden zodra het was aangebracht op de huid. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer.
Een mooi getekende wenkbrauw, eyeliner of lipcontour geeft allure, karakter en stijl voor langere tijd. Het opent het gezicht en zorgt voor een prachtig natuurlijk resultaat. Na het aanbrengen van de permanent make-up heeft de huid een periode van 4 -6 weken nodig om de juiste kleur aan te nemen. Na die periode vindt een controlebehandeling plaats en vindt waar nodig bijwerking of aanvulling van de kleur plaats.
Uw permanent make-up zal in de loop van de tijd vervagen. Dat komt door de natuurlijk celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV licht (zon, zonnebank). Het verloop van deze vervaging hangt af van diverse factoren, waaronder de gezondheid van uw huid, uw leeftijd en uw huidtype. De huid van ieder mens is anders. De mate van vervaging hangt ook samen met de keuze van de kleur. Zo zullen donkere kleuren minder snel vervagen dan de lichte(re) kleuren. Bij lichter gekozen kleuren kan de kleur in het eerste jaar 60 – 70% lichter worden.
In plaats van de permanent make-up te laten vervagen en dan volledig opnieuw te laten zetten, biedt Beautysalon DIANA u de mogelijkheid om elk jaar uw permanent make-up een opfrisbehandeling te geven voor slechts 1/3 van de nieuwprijs! Vraag naar de voorwaarden.