Voor 15.00 uur besteld is dezelfde dag verzonden
Beautysalon Diana Logo wit
Beautysalon Diana Logo wit
Beautysalon Diana Logo paars
AFSPRAAK BOEKEN
0,00

Feiten over de zon

9 juni 2017

Zonbescherming, de meningen lopen nogal uiteen. Is de zon nu echt zo schadelijk dat iedere zonnestraal vermeden moet worden, of is de zon juist onze vriend, die zorgt voor essentiële vitamine-aanmaak in ons lichaam? Je leest het in deze blog!

Wat is zonlicht?

Zonlicht (ultraviolette straling) is onder te verdelen naar drie soorten, namelijk UV-A, UV-B en UV-C. UV-C is het meest schadelijk, maar gelukkig wordt deze door de ozonlaag tegengehouden, waardoor de stralen niet de aarde bereiken. UVB-straling zorgt voor de bruine kleur van onze huid, maar bij te lange blootstelling, ook voor een verbrande huid. Van UVA werd lange tijd gedacht dat het minder invloed had op onze huid, echter is uit recente studies duidelijk geworden dat deze straling juist heel schadelijk is. UVA dringt dieper tot onze huid door dan UVB en zorgt daar voor vroegtijdige huidveroudering. Daarnaast kan UVA-straling door glas en kleding heen, dus let erop dat je ook in deze gevallen niet te lang in de zon zit.

Hoe ontstaat zonbeschadiging?

Wanneer de huid in contact komt met de zon, gebeuren er twee dingen in het lichaam. Enerzijds gaat de huid meer pigment aanmaken, dit is een beschermingsmechanisme van de huid, om te voorkomen dat uv-stralen dieper de huid kunnen doordringen. Die gewenste bruine teint is dus puur alleen bedoeld om de huid te beschermen.
Anderzijds verdikt de huid zich, doordat bepaalde cellen zich sneller gaan delen. Ook dit is een beschermingsmechanisme. Een huidverdikking voel of zie je niet; toch blijkt deze manier van beschermen meer effect te hebben dan de bruine teint. Wanneer je hierna minder in de zon komt, zal ook de verdikking van de huid afnemen.
Door de twee bovengenoemde beschermingsmechanismen, is de huid bij geringe blootstelling goed in staat zichzelf te beschermen. Wordt de huid langere tijd blootgesteld aan zonlicht, zal er een rode huid ontstaan. De huid is verbrand. Vervolgens zal de huid vocht verliezen en dehydrateren, waardoor een trekkerig gevoel kan ontstaan.

zon goed voor de huid

Positieve effecten van zonlicht

Moeten we de zon dan helemaal gaan vermeiden? Nee, zeker niet! Zonlicht kent ook zeer positieve effecten. Onze huid maakt onder invloed van zonlicht namelijk de onmisbare vitamine D aan. Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij het immuunsysteem en de botaanmaak. Daarnaast zijn er zelfs aanwijzingen dat vitamine D van positieve invloed is op sommige type kanker en verbetert het veel huidziekten zoals acne, eczeem en psoriasis.

Zodra een zonnestraal ons lichaam raakt, wordt het gas stikstofmonoxide gevormd. Dit gas zorgt ervoor dat de vaatspanning wordt gereguleerd, wat weer een positief effect heeft op een te hoge bloeddruk.

Zonbeschermingsadvies

Het is aan te raden om de eerste 20 minuten dat je in de zon komt, niet meteen je lichaam in te smeren. Zonbeschermingsproducten zorgen ervoor dat UVB-stralen (verantwoordelijk voor de vitamine D-aanmaak), niet in onze huid kunnen doordringen. Belangrijk is om wel je gezicht in te smeren, zelfs nog voordat je in de zon gaat. Op deze manier loop je minder kans op pigmentvlekken en huidveroudering. Na de 20 minuten dien je je lichaam ook goed in te smeren! Niet alleen is de huid minder goed in staat om zichzelf te beschermen, ook wordt vitamine D afgebroken door UVA-stralen.

Zonbeschermingstips

  • Let er bij het kopen van zonbescherming op dat het zowel een UVA- en UVB-filter heeft.
  • Gebruik per keer gemiddeld zeven theelepels voor het hele lichaam, inclusief het gezicht.
  • Koop ieder jaar nieuwe zonbeschermingsproducten. Na opening, blootstelling aan de zon en warmte en na een aantal maanden verliest het product zijn werkstoffen. Bekijk hiervoor altijd het POA-symbool (Periode na Opening). Hier staat vermeld hoe lang een product goed blijft, nadat deze geopend is.
  • Smeer je iedere twee uur opnieuw in.
  • Kies de juiste SPF (Sun protection factor). Het beste is om factor 30 of hoger te gebruiken. Factor 30 beschermt voor 97% tegen zonnestralen.
  • Veel zonbeschermingsproducten geven aan dat de crème ‘waterproof’ of ‘waterresistant’ is. Dit betekent dat u ook in het water beschermd bent, maar dat u, nadat u in het water bent geweest, gewoon weer opnieuw moet smeren.
TERUG NAAR PUBLICATIES

Beauty producten kopen? Bekijk onze webshop!

Online beautyproducten kopen, waaronder gezichtsreinigers, anti-rimpelcrème, gezichtsmaskers, huidverzorgingsproducten, ontstekingsremmende crème, pigmentvlekken crème, hydraterende crème, huidolie en bodylotion.

Ontdek de kracht van Reviderm huidverzorgingsproducten, dé oplossing voor een stralende en gezonde huid. Met geavanceerde ingrediënten en wetenschappelijk onderbouwde formules richt Reviderm zich op huidverbetering, anti-aging en huidverjonging. Ervaar de unieke combinatie van krachtige peptiden, antioxidanten en hyaluronzuur in Reviderm crèmes, serums en maskers.
PRODUCTEN BEKIJKEN

Beautysalon Diana

Welkom bij Beautysalon Diana. Ontdek ons uitgebreide assortiment Reviderm producten, ontworpen om uw huid te laten stralen en revitaliseren. Laat u verwennen door onze professionele schoonheidsspecialisten en ervaar de verbluffende resultaten van Reviderm's hoogwaardige huidverzorging. Stap binnen in een wereld van luxe, comfort en effectieve huidbehandelingen.
Beautysalon Diana ©
Website door Click Active
usercartcrossmenu