banner image

Permanente make-up

Intake gesprek

Elke behandeling start met een intake gesprek, waar u uw wensen kenbaar maakt en wij u uitleg geeft over de mogelijkheden en resultaten. U ontvangt schriftelijke informatie over het aanbrengen van permanent make-up, de herstelperiode, de do’s en dont’s tijdens het herstel, de factoren die van invloed zijn op het vervagen van de kleur e.d.

Daarnaast dient u vooraf een formulier in te vullen en te ondertekenen met vragen over uw lichamelijke gezondheid en medicijngebruik (‘informed consent formulier’). In sommige gevallen is permanent make-up niet aan te raden en soms is het van belang om voorzorgsmaatregelen te nemen.

De permanente make-up behandeling

We beginnen met het tekenen van de wenkbrauwen, liplijnen of  eyeliner. Wanneer u de gemaakte tekening goedkeurd maken we een digitale foto. Mijn streven is een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat in harmonie van uw gezicht. Het advies voor wat betreft de kleur en de vorm is erop gericht uw uitstraling en natuurlijke gezichtsuitdrukking te verbeteren. En zo is het dagelijks opmaken verleden tijd. Kleur en vorm worden in overleg met u gekozen.

Nazorg

Na de behandeling krijgt u schriftelijke informatie mee met instructies en adviezen voor de nazorg. Na 5- 6 weken volgt een vervolg afspraak om de kleur intenser te maken en de contouren bij te werken. De zogeheten na behandeling. Heeft u vragen kunt u ten allertijde contact opnemen, ook
in het weekeind.

Veilig en hygiënisch

Het handstuk van het permanente make-up apparaat is van lichtgewicht aluminium en de naaldmodule is zo ontworpen dat pigment en wondvocht niet terug kunnen lopen in het handstuk. De naaldmodule zit veilig vastgeklikt in het handstuk en met het instelmechanisme kan de diepte stapsgewijs aangepast worden voor een nog fijnere afstelling van de naald.

Bovendien zijn de naalden altijd steriel verpakt en van de beste kwaliteit. De gebruikte naalden worden na elke behandeling weggegooit en NOOIT opnieuw gebruikt.

Beautysalon DIANA is in het bezit van de GGD hygiene vergunning en aangesloten bij de ANBOS.

(de Algemene Nederlandse Branch Organisatie Schoonheidsverzorging).

Voor & Na foto's permanente make-up behandelingen.

Veelgestelde vragen over Permanente make-up

▼ Wat is permanente make-up?

Permanent make-up vervangt de dagelijkse make-up of een gedeelte ervan. Bij permanent make-up wordt met behulp van ultra dunne naaldjes pigmenten in de huid gebracht. Dit pigment blijft achter in de bovenste laag van de huid. Alleen de schoonheidsspecialiste die daartoe is geregistreerd en opgeleid, mag dit doen volgens de code van de schoonheidsspecialisten.

Bij permanent make-up wordt gebruik gemaakt van afbreekbare pigmenten, die onschadelijk zijn en gegarandeerd geen kankerverwekkende stoffen bevatten. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet permanent make-up wel regelmatig worden herhaald.

▼ Waarom wordt permanent make-up gebruikt?

Permanent make-up is niet alleen bedoeld voor mensen die geen zin hebben om zich 's ochtends uitgebreid op te maken. Permanent make-up wordt ook steeds meer gebruikt om alle mooie dingen in iemands persoonlijkheid te accentueren. De minder mooie dingen worden verdoezeld, terwijl alle mooie dingen in iemands gezicht worden benadrukt.

Zo worden je ogen sprekender gemaakt door een lijntje en krijgen je wenkbrauwen meer uitdrukking door wat extra kleur. Permanent make-up wordt dus om esthetische of om praktische redenen gebruikt. Met deze make-up kan je bijvoorbeeld ook ongewenste vlekjes of littekens camoufleren.

▼ Waar kan permanente make-up worden aangebracht?

Te denken valt aan: wenkbrauwen, eyeliner, lipliner / lipcontouren, littekens

▼ Voor wie is permanente make-up het meest geschikt?

Permanent make-up is het meest geschikt voor mensen die:

• moeite hebben met opmaken;
• contactlenzen dragen;
• haarverlies hebben geleden door ziekte of andere oorzaken;
• geen volle wenkbrauwen hebben door overmatig epileren;
• smalle of vage lipcontouren hebben;
• er altijd perfect uit willen zien

▼ Wat is het verschil tussen permanent make-up en een tatoeage?

Het grootse verschil is de diepte waarmee de naald de huid in gaat. Bij een tatoeage is dat ongeveer drie millimeter, terwijl de naald bij permanent make-up vaak nog niet eens een millimeter de huid in gaat. Iedereen weet ook dat een tatoeage blijft zitten.

De naam permanent make-up doet anders vermoeden, maar deze vorm van blijvende make-up is eigenlijk niet permanent. De kleur verdwijnt geleidelijk. Gemiddeld blijft deze make-up zo'n drie tot vijf jaar zitten. Het moet ook altijd bijgewerkt worden. De hoeveelheid UV-straling (zonlicht) bepaalt hoe snel de inkt vervaagt. Ook zonnebankkuren versnellen het vervagingproces.

De structuur van de huid speelt ook een belangrijke rol bij de houdbaarheid. Een aantal jaren geleden kwam het nog wel eens voor dat sommige kleuren veranderden zodra het was aangebracht op de huid. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer.

▼ Is permanent make-up veilig?

Het toepassen van permanent make-up is volkomen veilig zonder nadelige gevolgen. Ook voor mensen met allergische huid, want de behandeling veroorzaakt geen ontsteking of blijvende zwelling.

Alle behandelingen worden uitgevoerd onder de voorwaarden die worden gesteld op het gebied van veiligheid en hygiëne en waarvan de controle in handen is van de GGD. De behandeling zelf wordt niet als pijnlijk ervaren. Indien nodig wordt gewerkt met een verdovende crème.

▼ Hoe lang blijft permanent make-up zitten?

Een mooi getekende wenkbrauw, eyeliner of lipcontour geeft allure, karakter en stijl voor langere tijd. Het opent het gezicht en zorgt voor een prachtig natuurlijk resultaat. Na het aanbrengen van de permanent make-up heeft de huid een periode van 4 -6 weken nodig om de juiste kleur aan te nemen. Na die periode vindt een controlebehandeling plaats en vindt waar nodig bijwerking of aanvulling van de kleur plaats.

Uw permanent make-up zal in de loop van de tijd vervagen. Dat komt door de natuurlijk celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV licht (zon, zonnebank). Het verloop van deze vervaging hangt af van diverse factoren, waaronder de gezondheid van uw huid, uw leeftijd en uw huidtype. De huid van ieder mens is anders. De mate van vervaging hangt ook samen met de keuze van de kleur. Zo zullen donkere kleuren minder snel vervagen dan de lichte(re) kleuren. Bij lichter gekozen kleuren kan de kleur in het eerste jaar 60 – 70% lichter worden.

In plaats van de permanent make-up te laten vervagen en dan volledig opnieuw te laten zetten, biedt Beautysalon DIANA u de mogelijkheid om elk jaar uw permanent make-up een opfrisbehandeling te geven voor slechts 1/3 van de nieuwprijs! Vraag naar de voorwaarden.

 
 
 
Beautysalon Diana logo 1

uw schoonheidsspecialiste voor de regio Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam Nesselande, Zevenhuizen, Moordrecht en Gouda

Rosario 2, 2911 HW Nieuwerkerk aan den IJssel, telefoon: 06 - 23 12 86 88 , e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

marketing powered by BeautyAlliance