Last van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken

Door bepaalde omstandigheden treden er hormoonveranderingen op, hierdoor wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. Daardoor kan er hyperpigmentatie ontstaan. Een van de grootste boosdoeners is zonnebaden zonder bescherming, maar ook zwangerschap/ borstvoedingperiode, puberteit of veroudering veroorzaken deze vaak bruin en/of gele plekken.

Soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken: ouderdomsvlekken (vaak door zonbeschadiging), hyperpigmentatie na littekens (van bijvoorbeeld acné) en het welbekende zwangerschapsmasker of gele vlekken onder de ogen. Vaak worden deze worden door hormonen of medicatie.

Oorzaken

Door het verouderingsproces; dat is het proces dat erfelijk bepaald is maar ook kan worden beïnvloedt door omgevingsfactoren. De meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken is zonschade van de huid, soms al opgelopen op jongere leeftijd. Het is belangrijk te weten dat overmatige zonbestraling of zonnebankgebruik in de huid schade kan laten ontstaan. Deze schade ervaar je meestal niet zolang je nog jong bent maar deze schade, al opgelopen in je jeugd, kan op latere leeftijd problemen gaan geven. Die kan dan bijvoorbeeld leiden tot huidkanker.
Hormonale en omgevingsfactoren zijn: de anti-conceptie pil, zwangerschap, ziekten, voeding, roken, medicijngebruik en UV stralen van zon of zonnebank.

Welke behandelingen zijn geschikt tegen pigmentvlekken?

Voor hyperpigmentatie zijn er verschillende behandelingen mogelijk, denk hierbij aan microdermabrasie behandelingen, fruitzuren, lightening crèmes of spotex die de aanmaak van melanine stopt. De beste resultaten behaalt u in combinatie met salonbehandelingen en verzorging voor thuis. Wij zullen samen met u de beste behandelmethode en een behandelplan opstellen, waarbij we met alle aspecten rekening houden. Om zo van uw hyperpigmentatie af te komen of te verminderen.

Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek het verschil!

Tips om pigmentvlekken voorkomen

Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon met minstens een spf 30. Zowel het gezicht als de handen. Gebruik dus een zonnecrème met een hoge factor en draag een petje of zonnehoedje. Voorzichtigheid met zonnebank of liever geen gebruik hiervan. Geen parfum opspuiten in de zon en goed de bijsluiters van medicijnen lezen.
Gebruik altijd een dagcrème met zonnefilter of liever nog een extra zonbescherming met hoge factor over uw dagcrème heen.

 
 
 
Beautysalon Diana logo 1

uw schoonheidsspecialiste voor de regio Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Rotterdam Nesselande, Zevenhuizen, Moordrecht en Gouda

Rosario 2, 2911 HW Nieuwerkerk aan den IJssel, telefoon: 06 - 23 12 86 88 , e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

marketing powered by BeautyAlliance

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.